Șase cărți de identitate, depistate în urma controalelor suplimentare

Trei cetățeni moldoveni sunt documentați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale contrafăcute. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei Leușeni au înregistrat  cazur în ultimele 24...

Trei cetățeni moldoveni sunt documentați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale contrafăcute. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei Leușeni au înregistrat  cazur în ultimele 24 de ore.

Pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova la pista de control s-a prezentat un microbuz cu destinația Germania. Printre pasageri se afla și un tânăr de 22 de ani. Conform analizei de risc polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar.  Drept urmare, în portmoneul personal s-au depistat trei cărți de identitate cu însemnele autorității competente din România, dar care prezentau semne de falsificare. Unul dintre acte era eliberat pe numele său, celelalte două – pe numele altor persoane.

În alte două cazuri, înregistrate pe sensul de intrare în țară, doi conaționali de 23 și 30 de ani au fost supuși controalelor amănunțite. Astfel, în bagajul de mână al primului pasager era dosită o carte de identitate românească,  eliberată pe numele său. Iar în husa telefonului celui de-al doilea călător s-au depistat alte două cărți de identitate, una personală,  cealaltă – pe un alt nume.

La audieri, persoanele vizate au recunoscut că și-au perfectat actele prin intermediari contra sumelor de 250 euro pentru fiecare act. Iar actele eliberate pe alte nume, trebuiau să fie înmânate posesorilor la destinație.

Toate cele șase cărți de identitate au fost ridicate și transmise către laboratorul de expertiză tehnică pentru stabilirea legalității acestora.
Pe numele călătorilor s-au inițiat cercetări penale pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. La finalul anchetei se va face încadrarea juridică a faptelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

In this article