Șapte străini, descoperiți în timp ce treceau ilegal frontiera Moldovei

Polițiștii de frontieră din cadrul subdiviziunilor Direcției regionale SUD au consemnat patru cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat cu documentarea a șapte cetățeni străini. Unul dintre...

Polițiștii de frontieră din cadrul subdiviziunilor Direcției regionale SUD au consemnat patru cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat cu documentarea a șapte cetățeni străini. Unul dintre migranți a comunicat că este angajat al serviciilor speciale din Ucraina.

Potrivit Poliției de Frontieră, în zona de responsabilitate a SPF Copceac, în baza informației operative, oamenii legii au depistat doi străini în apropierea liniei de frontieră. Ambele persoane nu și-au putut justifica prezența în zona de frontieră.

De asemenea, alți trei cetățeni, care au ajuns în mod clandestin în Republica Moldova, au fost descoperiți de către polițiștii de frontieră din SPF Cișmichioi.

Cazuri similare au fost înregistrate în zona de responsabilitate a PTF Basarabeasca-Fero și SPF Vulcănești, unde doi străini au recunoscut că în mod clandestin au traversat frontiera de stat.

În toate cazurile, cetățenii străini au declarat că motivul traversării ilegale a graniței cu Republica Moldova ar fi citațiile primite pentru înrolarea în armată. Din declarații s-a aflat că unul dintre străini ar fi angajat în serviciile speciale ale Ucrainei, dar și că ar fi părăsit locul de muncă.

Cei șapte străini sunt solicitanți de azil pe teritoriul Republicii Moldova. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

In this article