Sandu dă înapoi: Nu sunt bani pentru a schimba destinația vilei de la Condrița. Rămâne așa cum este

  Întrebată în cadrul unei emisiuni televizate, daca se va schimba destinația vilei de la Condrița, Maia Sandu a declarat că acum, în perioada de criză, nu sunt...

 

Întrebată în cadrul unei emisiuni televizate, daca se va schimba destinația vilei de la Condrița, Maia Sandu a declarat că acum, în perioada de criză, nu sunt bani pentru a aloca ca să îi fie schimbată destinația, iar vila de la Condrița rămâne în continuare reședință de stat a Președintelui.

”- Deocamdată este reședința de stat a Președintelui. Se va schimba destinația vilei de la Condrița? Promisiunea Maiei Sandu se va realiza?”, a întrebat moderatoarea emisiunii, Mariana Rață.

Răspunsul Maiei Sandu nu s-a lăsat mult așteptat și a declarat că își respectă promisiunea că nu va locui la Condrița și că nu vor fi cheltuiți bani publici pentru întreținerea vilei, dar și pentru șederea șefului statului acolo:

”Se discută multe opțiuni, au fost mai multe propuneri, dar este cert că nu avem bani și nu văd de ce acum ar trebui să alocăm bani pentru a investi ca să o transformăm în altceva? Pe perioada de criză, lucrurile rămân cum rămân. Când o să ieșim un pic la suprafață din acest COVID, atunci o să putem să discutăm, pentru că orice transformare ar însemna și anumite investiții și chiar nu ne putem permite”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat că își îndeplinește promisiunea de a nu cheltui bani din bugetul de stat pentru șederea la vila de la Condrița.

Menționăm că în campania electorală, Maia Sandu a promis că nu va locui în vila de la Condrița, iar edificiul va fi redirecționat către alte necesități ale statului.

În cadrul unui interviu din data de 4 martie 2021, șefa statului a declarat că oricum se cheltuie bani pentru întreținerea acestui edificiu, dar Președinția încearcă să reducă bugetul cheltuielilor. Întrebată de moderatoare de ce Președinția nu oferă această vilă în arendă, Maia Sandu a declarat că nu crede că se va câștiga foarte mult din această tranzacție, iar edificiul va fi destinat concertelor în aer liber.

In this article