Salariile pentru bugetari și alocațiile sociale vor fi achitate la timp, spune președintele țării

Angajații din sectorul bugetar, dar şi privat vor primi salarii la timp în această perioadă de criză. Asigurarea vine din partea președintelui Igor Dodon, care a declarat la...

Angajații din sectorul bugetar, dar şi privat vor primi salarii la timp în această perioadă de criză. Asigurarea vine din partea președintelui Igor Dodon, care a declarat la postul public de televiziune că Guvernul împreună cu Președinția pregătesc un Plan de acțiuni în acest sens, care va fi anunțat în următoarele zile, transmite Breaking News.

„Înțelegem că cetățenii Republicii Moldova sunt afectați şi noi înțelegem că statul va trebui să vină cu un suport. Tot ce ține de salariile pentru bugetari vor fi achitate la timp de către stat, la fel ca şi pensiile, nu vor fi rețineri. Examinăm foarte serios cum putem să îi ajutăm şi pe cei din domeniul privat. Acei oameni care nu primesc un salariu, aici statul trebuie să ajute, sunt oameni care în general au pierdut locul de muncă. Pentru toate categoriile, Guvernul împreună cu Președinția pregătește un Plan de acțiuni care va fi anunțat în următoarele zile”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a precizat că există câteva categorii de activitate care vor beneficia de ajutorul autorităților.

„Sunt trei sectoare: comerțul, sectorul HoReCa și unele genuri de activitate care sunt afectate în urma închiderii producerii, pentru că era la export. ZEL-ul de la Bălți, de exemplu, activează doar 10% din angajați, sau cei de la ZEL de la Orhei, tot doar 10% activează. Pentru restul, statul trebuie să vină cu un suport. Un alt sector este cel ce se ocupă de textile. Acești oameni, care nu primesc salariu sau primesc o parte din salariu, statul trebuie să ajute”, a mai adăugat președintele Igor Dodon.

In this article