Salariații S.A. „Cariera Micăuți” ar putea declara greva foamei: „Se încearcă preluarea sau chiar DISTRUGEREA entității economice SA „Cariera Micăuți. Cerem poliției, Procuraturii, Parlamentului, Președinție, Guvernului să întreprindă măsuri”

Salariații S.A. „Cariera Micăuți” susțin că un grup de persoane, cu susținerea Comisiei de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile, blochează în mod ilegal activitatea...

Salariații S.A. „Cariera Micăuți” susțin că un grup de persoane, cu susținerea Comisiei de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile, blochează în mod ilegal activitatea economică a întreprinderii în proces de insolvabilitate, sistând astfel activitatea de extragere a zăcământului și valorificare a produsului existent în stoc. „Ca rezultat, mai mult de 130 salariați sunt în imposibilitatea de a munci, de a obține un venit și de a întreține familiile, mai ales după patru luni în condițiile pandemice (COVID 19)”, se arată într-o declarație remisă presei.

 Potrivit lor, din 15 iunie 2020, administratorul unui SRL a început o campanie ilegală de împiedicare a activității economice a S.A. „Cariera Micăuți”, „urmărind interese obscure financiare personale ce nu i se cuvin”.

„Ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, în opinia noastră, este un atac raider care conturează un interes și influență vădită a politicului corupt și iresponsabil. Astfel, se încearcă preluarea sau chiar distrugerea entității economice S.A. „Cariera Micăuți”. Iar Comisia de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile a fost platforma organizată de unii deputați, pentru a influența activitatea autorităților statului, instanțelor de judecată, în vederea stopării activității economice a „Carierei Micăuți”, iar în caz de necesitate să meargă nemijlocit la carieră și să stopeze activitatea așa după cum au și făcut anterior”, au menționat salariații carierei.

Totodată, angajanții condamnă cu vehemență „acțiunile ilegale ale cetățenilor implicați și a membrilor Comisiei de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile de a sista activitatea S.A. „Cariera Micăuți” (în proces de insolvabilitate)”.

„Considerăm că, într-un stat de drept, orice litigiu se examinează și soluționează de instituția competentă conform legislației în vigoare și nu prin blocarea ilegală și samavolnică a activității S.A. „Cariera Micăuți” de către deputații și autoritățile influențate de acestea”, au mai spus angajații.

De asemenea, aceștia se adresează și autorităților de stat competente, poliție, procuratura, Parlament, Președinție, Guvern, cărora le cer, în termen restrâns, să întreprindă acțiunile necesare în vederea curmării acțiunilor de sistare a activității întreprinderii.

„Atenționăm că, în cazul în care nu vor fi luate măsurile necesare în vederea curmării acțiunilor samavolnice a grupului criminal condus de unii deputații, colectivul își rezervă dreptul de a organiza un protest sau chiar greva foamei, inclusiv prin blocarea drumurilor naționale, așa cum am fost și noi blocați în munci și trăi decent”, au mai comunicat reprezentanții carierei.

In this article