Să reunim marea familie eurasiatică: Ilan Șor și ONG „Eurasia” au anunțat lansarea proiectului „Voluntarii Eurasiei”

Liderul blocului politic „Victorie” Ilan Șor și deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, președintele Consiliului ONG-ului „Eurasia” Alena Arshinova au semnat un acord privind cooperarea și interacțiunea...

Liderul blocului politic „Victorie” Ilan Șor și deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, președintele Consiliului ONG-ului „Eurasia” Alena Arshinova au semnat un acord privind cooperarea și interacțiunea în sfera activității internaționale. În cadrul acestui acord a fost anunțată lansarea unui nou proiect – „Voluntarii Eurasiei”. Participanții la acest proiect vor informa moldovenii despre situația reală din țară și despre Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA), o alternativă la UE.

„Scopul proiectului este de a aduna o echipă de oameni care nu sunt indiferenți și care vor transmite adevărul. Adevărul despre ce a făcut, sau mai degrabă nu a făcut UE în Moldova în ultimii 4 ani. Adevărul despre ce este Eurasia și cum prietenia cu Rusia poate fi utilă pentru fiecare cetățean al Moldovei de astăzi. Și, de asemenea, despre cât de mult a contribuit Federația Rusă la economie, la soluționarea problemelor sociale, la infrastructură și cum viața cetățenilor noștri se poate schimba mâine dacă alegem o cale alternativă la UE, care a fost întotdeauna o cale a prosperității, a dezvoltării, a noilor oportunități pentru rezolvarea anumitor probleme”, a explicat Ilan Șor. El a adăugat că „Voluntarii Eurasiei” vor fi recompensați financiar pentru această muncă în beneficiul Moldovei și și-a exprimat speranța că majoritatea covârșitoare a moldovenilor se vor alătura proiectului.

Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, președintele Consiliului ONG-ului „Eurasia” Alena Arshinova a declarat că Eurasia tinde să unească toate țările continentului într-o mare familie eurasiatică, iar Moldova nu este o excepție.

„Lucrăm cu tinerii, cu profesorii, medicii, comunitatea de afaceri. Facem tot posibilul pentru a spune tot adevărul despre această uniune a marii noastre Eurasii. Să povestim ce oportunități oferă Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA), SCO, OTSC, BRICS – toate acestea ar putea da poporului moldovean un impuls suplimentar pentru dezvoltare. Acestea sunt oportunitățile pe care, din păcate, Moldova le-a pierdut cu actuala guvernare”, a spus Arshinova.
Potrivit ei, poporul moldovenesc tinde spre Rusia și spre acele popoare alături de care, de-a lungul istoriei, trăiește în vecinătate și alături de care și-a apărat dreptul la viață în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. „Suntem legați de multe lucruri și nu vom permite ca istoria să fie rescrisă. Anume despre faptul că suntem o familie eurasiatică unită vor vorbi voluntarii noștri”, a conchis Arshinova.

In this article