VIDEO // Să fim mai buni! Președintele țării, Igor Dodon, a venit cu o adresare către cetățeni, în Săptămâna Patimilor

Președintele Igor Dodon a venit cu un îndemn către cetățeni, în Săptămâna Patimilor și în ajunul slujbelor de Învierea Domnului, să respecte în continuare regulile impuse de autorități...

Președintele Igor Dodon a venit cu un îndemn către cetățeni, în Săptămâna Patimilor și în ajunul slujbelor de Învierea Domnului, să respecte în continuare regulile impuse de autorități și să nu să se expună riscului de infectare pentru ei și cei apropiați, transmite Breaking News.

”În această săptămână să încercăm să fim mai buni, să nu uităm de tradițiile noastre strămoșești, dar în același timp vă îndemn să fim foarte precauți. Slujbele din această săptămână vor avea loc în toate bisericile din Republica Moldova, iar îndemnul din partea autorităților este să stați acasă, să fiți alături de cei dragi și să nu-i supuneți riscului”, a declarat președintele.

Conform deciziilor Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Sfânta Liturghie pascală va avea loc doar cu participarea slujitorilor și a personalului bisericesc, care ajută la oficierea serviciilor divine. În cazul comunităților monahale, doar cu participarea obștii mănăstirești. Creștinii sunt îndemnați să înalțe rugăciuni de acasă, având posibilitatea să urmărească slujba la posturile TV și Radio.

In this article