S-a stins din viață co-președintele CUC din partea R.Moldova, Ion Solonenco

S-a stins din viață generalul de brigadă și co-președintele R.Moldova în cadrul Comisiei Unificate de Control, Ion Solonenco. Despre acest lucru a anunțat vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian....

S-a stins din viață generalul de brigadă și co-președintele R.Moldova în cadrul Comisiei Unificate de Control, Ion Solonenco. Despre acest lucru a anunțat vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

O veste cruntă. Azi, la ora 12:30, a încetat să bată inima unui coleg apropiat, generalul de brigadă Ion Solonenco, co-președintele delegației moldovenești la Comisia Unificată de Control. Atât de neașteptat… Săptămâna asta mai era la birou. Cu veștile pe care mi le prezenta din Zona de Securitate începeam ziua de muncă. Recent s-au împlinit 30 de ani de când s-a implicat în activitatea CUC. A fost un exemplu de disciplină, de patriotism și dedicație. Plecarea lui e o pierdere irecuperabilă și astea nu sunt niște cuvinte de circumstanță. Aduc sincere condoleanțe familiei și apropiaților. Drum lin spre ceruri, GENERALE! Dumnezeu să Vă odihnească în pace…”, a scris demnitarul.

Ion Solonenco avea 87 de ani și deținea funcția de co-președinte al CUC din anul 1999. Anterior, a deținut mai multe funcții în cadrul organelor de forță, activând o perioadă și în calitate de viceministru al securității naționale.

În anul 2005, președintele Vladimir Voronin i-a conferit Ordinul „Gloria Muncii”, pentru merite deosebite și înalt profesionalism în asigurarea securității statului și activitate organizatorică și obștească prodigioasă.

In this article