Rușii au distrus depozite cu cereale din portul Odesa

Trupele ruse au lansat un nou val de atacuri cu rachete asupra regiunii Odesa. În noaptea de 21 iulie, soldații ruși au bombardat depozitele de cereale ale uneia...

Trupele ruse au lansat un nou val de atacuri cu rachete asupra regiunii Odesa. În noaptea de 21 iulie, soldații ruși au bombardat depozitele de cereale ale uneia dintre întreprinderile agricole din regiunea Odesa, scrie Meduza cu referire la declarațiile șefei Centrului de presă a Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuk.

Potrivit sursei citate, rachetele „Calibr” au fost lansate de pe o navă din Marea Neagră. Deocamdată nu au fost raportate victime în urma bombardamentelor.

Rusia atacă infrastructura portuară din Odesa, din 18 iulie, numindu-și acțiunile „răzbunare” pentru explozia de pe podul din Crimeea.

De menționat că, deocamdată, Rusia nu a revendicat atacul asupra depozitelor cu cereale din Odesa.

Pe 17 iulie, termenul acordului care prevedea exportul de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră, inclusiv din Odesa, a expirat, iar Rusia nu a intervenit în acest sens. Autoritățile ruse au anunțat că o parte din prevederile acordului care vizează Rusia nu au fost îndeplinite.

După ce acordul cu cereale a încetat să funcționeze, Ministerul rus al Apărării a anunțat că toate navele trec pe Marea Neagră către porturile Ucrainei vor fi considerate transportoare de mărfuri militare. Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei a răspuns cu o declarație simetrică.

In this article