Rușii au bombardat un convoi de civili care fugeau din Zaporojie. 23 de oameni au fost uciși și 28 răniți

Noi bombardamente rusești au fost lansate la Zaporojie, în această dimineață. Potrivit autorităților ucrainene, rușii au tras cu rachete la marginea orașului. Localnicii spun că au fost peste...

Noi bombardamente rusești au fost lansate la Zaporojie, în această dimineață. Potrivit autorităților ucrainene, rușii au tras cu rachete la marginea orașului. Localnicii spun că au fost peste 10 explozii.

Un convoi de mașini cu civili care încercau să-și scoată rudele din teritoriile ucrainene ocupate de ruși a fost bombardat de invadatori în apropiere de orașul Zaporojie, joi. Mai mulți oameni au fost uciși și răniți în bombardamente.

Imaginile apărute după atac arată scene groaznice cu oameni morți și răniți zăcând pe drum. Conform informațiilor, convoiul a fost lovit de bombardamente de mai multe ori.

Într-unul dintre clipurile video de pe rețelele sociale, o femeie poate fi auzită plângând: „Sunt oameni morți acolo”.

Cel puțin un crater rezultat din bombardament poate fi văzut în alte imagini care arătau și mașini lovite în plin de bombe.

Guvernatorul regiunii Zaporojie, Oleksandr Striuk, a declarat într-un comunicat:

„Dușmanul a lansat un atac asupra unui convoi de civili la marginea orașului. Oamenii stăteau la coadă pentru a-și lua rudele și pentru a aduce ajutoare. Avem morți și răniți acolo, iar serviciile de urgență au ajuns la fața locului”.

Atacul a venit la o zi după ce dictatorul rus a anunțat că va semna declarația de anexare a regiunilor ocupate.

Cu câteva ore înainte de atac, invadatorii au bombardat în mai multe locuri în orașe din Ucraina, inclusiv în centrul orașului din apropiere, Dnipro.

Conform vicepremierului ucrainean, Mihailo Fedorov, 23 de oameni au fost uciși și 28 au fost răniți. „23 de morți și 28 de răniți după bombardamentul convoiului umanitar în regiunea Zaporojie.

Rusia este un stat terorist, care nu are respect pentru viața umană și nu respectă nicio regulă recunoscută internațional a războiului”, a spus Fedorov.

Oficialii ucraineni spun că rușii au folosit rachete S-300 pentru atacul sângeros împotriva civililor ucraineni. — Localnicii spun că au fost peste 10 explozii. Există și victime, nu se știe încă numărul acestora.

Peste noapte, s-a tras inclusiv asupra orașului Dnipro cu rachete de croazieră.

Bombardamentul a distrus compania de transport local. Cel puțin un om a fost ucis, cinci – răniți și zeci de autobuze au ars complet.

Mai multe blocuri, o sală de sport, un magazin și clădiri administrative au fost avariate.

In this article