Rusia susține că rachetele căzute în Polonia nu sunt ale sale

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării a catalogat drept provocatoare afirmațiile presei și oficialilor din Polonia despre posibila prăbușire a unor rachete rusești în Polonia, declarând că nu...

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării a catalogat drept provocatoare afirmațiile presei și oficialilor din Polonia despre posibila prăbușire a unor rachete rusești în Polonia, declarând că nu au existat lovituri ale armatei ruse în apropierea graniței dintre Ucraina și Polonia. 

Într-un comunicat de presă Ministerul rus al Apărării a susținut că „declarațiile presei poloneze și ale oficialilor despre așa-zisa prăbușire a rachetelor «rusești» în zona localității Przewodow este o provocare intenționată pentru a escalada situația. Nu au existat lovituri asupra țintelor din apropierea graniței dintre Ucraina și Polonia cu arme rusești”, se arată în comunicat.

Două rachete rusești au căzut marți, 15 noiembrie, în Polonia, lângă frontiera cu Ucraina. Doi oameni au murit, potrivit presei poloneze. Guvernul a convocat Consiliul de Securitate. Rachetele au căzut în localitatea Przewodow, lovind o fermă de cereale. Poliția, parchetul și armata sunt deja la fața locului. Forțele armate poloneze sunt în „alertă maximă”, potrivit postului de radio polonez ZET. Localitatea poloneză Przewodow este situată la 50 de kilometri nord de orașul ucrainean Liov, la circa 10 kilometri de granița dintre Polonia și Ucraina.

In this article