Rusia susține că preşedinta Republicii Moldova este o “ruşine”

Rusia a emis joi declarații critice cu privire la președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, numind-o o “rușine” și acuzând guvernul moldovean că exagerează amenințarea rusă pentru a distrage...

Rusia a emis joi declarații critice cu privire la președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, numind-o o “rușine” și acuzând guvernul moldovean că exagerează amenințarea rusă pentru a distrage atenția de la propriile eșecuri înaintea alegerilor locale, conform Reuters.

Maia Sandu, cunoscută pentru poziția sa proeuropeană și opoziția față de Rusia, a declarat miercuri că Rusia încearcă să cumpere voturi la alegerile locale care au loc în weekend.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a afirmat: “Maia Sandu este o rușine pentru țară și principala amenințare pentru poporul moldovean.” Ea a susținut că guvernul moldovean exagerează amenințarea rusă pentru a distrage atenția de la propriile probleme.

Zaharova a adăugat că Chișinăul nu a acreditat șase observatori electorali ruși pentru alegerile de duminică și că angajații ambasadei Rusiei în Moldova nu au primit acest drept. Ea a acuzat, de asemenea, autoritățile moldovenești că elimină orice disidență și reprimă opoziția politică.

Ea a menționat, de asemenea, că orientarea rusofobă a Moldovei s-a intensificat după ce aceasta a devenit candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, susținând că Bruxelles-ul nu dorește state cu cetățeni cu opinii favorabile Rusiei.

În plus, Zaharova a comentat cazul candidatei comuniste Diana Caraman, care a fost exclusă dezbaterilor televizate din cauza faptului că a vorbit în limba rusă. Ea a evidențiat că acest lucru reprezintă o discriminare, având în vedere că un procent semnificativ din locuitorii Moldovei vorbesc limba rusă.

Aceste declarații reflectă tensiunile și disputele politice dintre Rusia și Republica Moldova, care au o istorie complicată în ceea ce privește relațiile bilaterale.

In this article