Rusia și Belarus vor exersa în comun folosirea armelor nucleare tactice

Belarusul va participa la exerciții militare nucleare tactice comune împreună cu Rusia. Conform sursei citate, regimul de la Minsk a început deja să facă verificări față de pregătirea...

Belarusul va participa la exerciții militare nucleare tactice comune împreună cu Rusia.

Conform sursei citate, regimul de la Minsk a început deja să facă verificări față de pregătirea armatei sale de a folosi armele nucleare tactice furnizate de Rusia. Regimul de la Kremlin a transmis, luni, că va face antrenamente pentru desfășurarea armelor nucleare tactice ca parte a exercițiilor sale, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

Anunțul vine la puțin timp după ce Rusia a făcut noi declarații belicoase la adresa Franței, Regatului Unit și Statelor Unite, susținând că este „amenințată” de aceste țări.

Agenția de presă de stat bielorusă, Belta, l-a citat pe ministrul apărării bielorus, Viktor Hrenin, spunând că Lukașenko a ordonat o inspecție „surpriză” la forțele care se ocupă de armele nucleare rusești. În timpul inspecției, „întreaga gamă de activități, de la planificare, pregătire și folosirea loviturilor cu arme nucleare tactice va fi verificată”, a adăugat Hrenin.

La verificări participă și o divizie de manevră a rachetelor Iskander și un escadron de avioane Su-25, a adăugat el. Dictatorul belorus, Lukașenko, declara, în aprilie, că mai multe zeci de arme nucleare rusești au fost desfășurate în Belarus, în cadrul unui acord anunțat încă de anul trecut de el și de dictatorul rus, Vladimir Putin.

Armele nucleare tactice sunt gândite cu scopul de a fi folosite pe câmpul de luptă și nu împotriva orașelor și civililor, precum cele strategice.

In this article