Rusia pregătește un nou val de mobilizare

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de chemare a rezerviștilor militari pentru antrenament, în 2023. Documentul a fost publicat pe site-ul web al guvernului, precizează TASS. „Să...

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de chemare a rezerviștilor militari pentru antrenament, în 2023. Documentul a fost publicat pe site-ul web al guvernului, precizează TASS.

„Să fie chemați în 2023 cetățenii Federației Ruse, care sunt în rezervă, pentru a urma pregătirea militară în Forțele Armate ale Federației Ruse, trupele Gărzii Naționale a Federației Ruse, organele de securitate de stat și organele Serviciului Federal de Securitate”, se precizează în document.

Guvernul Federației Ruse și autoritățile executive ale entităților constitutive au fost însărcinate să asigure implementarea măsurilor legate de recrutarea cetățenilor pentru pregătirea militară și ținerea acestor tabere de antrenament.

Adunările cetățenilor Federației Ruse care se află în rezerva Forțelor Armate sunt un eveniment planificat pentru a îmbunătăți abilitățile de luptă ale rezerviștilor și au loc anual.

În baza decretului șefului statului, departamentul de mobilizare al Ministerului Apărării elaborează o directivă corespunzătoare, care este transmisă oficiilor de înregistrare și înrolare militare din regiuni. Abia după aceea începe trimiterea citațiilor către cetățenii din rezervă.

In this article