Rusia introduce războiul din Ucraina în manualele de istorie

Ministerul Educației din Rusia introduce războiul din Ucraina în manualele de istorie din universități, a anunțat ministrul adjunct Konstantin Moghilevski, potrivit TASS. Începând cu anul universitar viitor, cărțile...

Ministerul Educației din Rusia introduce războiul din Ucraina în manualele de istorie din universități, a anunțat ministrul adjunct Konstantin Moghilevski, potrivit TASS.

Începând cu anul universitar viitor, cărțile de istorie vor avea un capitol dedicat „operațiunii militare speciale”, sintagma folosită de Rusia pentru războiul din Ucraina, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

„Conținutul acestui curs a fost aprobat, ajunge până în zilele noastre. (…) Cel mai important lucru este că acum stabilim cerințe pentru un nivel minim de cunoștințe, care sunt incluse în acest curs”, a declarat Konstantin Moghilevski în marja Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

„Bineînțeles”, a răspuns el la întrebarea dacă manualul va conține și un capitol dedicat războiului din Ucraina.

Ministerul Educației din Rusia a stabilit în octombrie 2022 că istoria va deveni materie obligatorie în universități de la 1 septembrie 2023.

In this article