Rusia confirmă primul caz de variola maimuței. Pacientul a călătorit recent în Europa

Rusia a anunțat, marți, că a fost confirmat primul pacient cu variola maimuței. Agenţia sanitară Rospotrebnadzor, a transmis că persoana bolnavă a fost diagnosticată după ce s-a întors...

Rusia a anunțat, marți, că a fost confirmat primul pacient cu variola maimuței. Agenţia sanitară Rospotrebnadzor, a transmis că persoana bolnavă a fost diagnosticată după ce s-a întors dintr-o călătorie din Europa, potrivit Europa, scrie TASS.

„Infecţia a fost detectată la un bărbat tânăr care s-a întors dintr-o călătorie prin Europa şi care s-a prezentat la o unitate medicală cu o erupţie cutanată caracteristică”, a transmis agenţia sanitară Rospotrebnadzor.

„Cercul persoanelor care au fost în contact (cu pacientul) a fost identificat”, a mai transmis instituția. Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pe tema variolei maimuţei, responsabil cu estimarea gravităţii acestei crize sanitare, urmează să se reunească cel mai târziu în săptămâna care începe cu 18 iulie.

Ca urmare a înmulţirii cazurilor şi a dificultăţilor de a depista reţelele de contaminare, mai multe ţări au decis să extindă vaccinarea, propusă de acum în mod preventiv grupurilor cele mai expuse, în special persoanelor homosexuale. Majoritatea cazurilor au fost recenzate la bărbaţi care întreţin relaţii homosexuale

 

In this article