Rusia a desfăşurat sisteme antirachetă Bastion în insulele pe care și le dispută cu Japonia

Moscova a afirmat că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanţ de insule poziţionate strategic între Japonia şi peninsula rusă Kamceatka. Disputa teritorială asupra...

Moscova a afirmat că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanţ de insule poziţionate strategic între Japonia şi peninsula rusă Kamceatka.

Disputa teritorială asupra insulelor Kurile, despre care Rusia spune că îi aparţin şi pe care Japonia le numeşte “teritoriile sale nordice”, a împiedicat Tokyo şi Moscova să ajungă la un tratat de pace care să pună capăt oficial ostilităţilor celui de-al Doilea Război Mondial.

Ministerul rus al Apărării a comunicat că sistemele Bastion, dotate cu rachete cu o rază de până la 500 kilometri, au fost desfăşurate pe insula Paramuşir.

“Militarii din Flota Pacificului vor monitoriza nonstop zona adiacentă”, declară într-un comunicat oficiali ruși.

Ministerul Apărării rus a adăugat că pe insulă a fost instalată o tabără militară cu toate facilităţile necesare pentru a funcţiona pe tot parcursul anului.

Anterior, Rusia a instalat sistemele Bastion pe insula Matua din zona centrală a Kurilelor, se mai menţionează în comunicat.

In this article