Rubicon 2024: Maia Sandu îndeamnă la solidaritate și apropiere între Republica Moldova și România

„Să scurtăm distanța de la Chișinău la București, să apropiem Republica Moldova de România” – acesta este unul dintre mesajele transmise de președintele țării la deschiderea Rubicon 2024....

„Să scurtăm distanța de la Chișinău la București, să apropiem Republica Moldova de România” – acesta este unul dintre mesajele transmise de președintele țării la deschiderea Rubicon 2024.

În deschiderea oficială din fața Arcului de Triumf din Chișinău, Maia Sandu a venit cu un mesaj puternic de susținere pentru toți participanții primului maraton internațional organizat în R. Moldova:

„Dragi participanți ai ultramaratonului Chișinău-București, noi suntem astăzi aici să recunoaștem și să apreciem curajul și determinarea dumneavoastră, să sărbătorim sportul și sănătatea.

Fiecare pas pe care îl veți face pe această durată lungă se datorează forței voastre interioare, știu că fiecare aveți un motiv propriu care l-a determinat să accepte această provocare, dar există și un motiv comun: să scurtăm distanța de la Chișinău la București, să apropiem Republica Moldova de România, să consolidăm pacea, prietenia și solidaritatea.

Cel mai lung ultramaraton este însăși viața noastră și, așa cum o să alergați astăzi și în următoarele zile, și în viață trebuie să facem un efort autentic, real, ca să reușim, să avem curaj să depășim obstacolele și trebuie să avem încredere în noi, asta îmi doresc și pentru țara noastră – în pofida obstacolelor să mergem împreună înainte să ajungem să facem parte din marea familie europeană

Să vă atingeți țintele pe care vi le‐ați pus în acest ultramaraton și vă așteptăm sănătoși acasă!”, a spus Maia Sandu.

Breakingnews.md amintește că în perioada 22-24 martie are loc Rubicon 2024. Ultramaratonul va porni chiar din centrul Chișinăului și se va încheia la București, iar această ștafetă este absolut unică în lume.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article