Robu a venit în Parlament: Cere ridicarea imunității lui Șor și Tauber

Procurorul general interimar, Dumitru Robu este prezent la ședința Parlamentului. Robu a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputaților Ilan Șor și Marina Tauber. “Au parvenit patru cereri din...

Procurorul general interimar, Dumitru Robu este prezent la ședința Parlamentului.

Robu a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputaților Ilan Șor și Marina Tauber.

“Au parvenit patru cereri din partea Procuraturii Generale. Se solicită încuviințarea ridicării imunității parlamentare deputatei Marina Tauber și deputatului Ilan Șor în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală”, a declarat Igor Grosu.

Reamintim că la ședința din 21 aprilie, deputatul socialist Radu Mudreac a rămas fără imunitate parlamentară. Acesta a fost pus sub învinuire pentru spălare de bani.

Comisia juridică, numiri şi imunități va examina cele patru cereri și va prezenta plenului Parlamentului rapoartele pe marginea acestora.

Conform art. 95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată.

Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

In this article