RM și Letonia au creat grup comun pentru investigarea jafului bancar: „Un cadou pentru cei care ieri și-au botezat partidul”

”Acei care cred că investigarea furtului miliardului depinde de un Guvern sau altul greșesc. Noi avem o Procuratură Generală independentă, nu dirijată de cineva”. Declarația a fost făcută...

”Acei care cred că investigarea furtului miliardului depinde de un Guvern sau altul greșesc. Noi avem o Procuratură Generală independentă, nu dirijată de cineva”. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, care a salutat semnarea unui acord între Procuratura Generală a Republicii Moldova și autoritățile din Letonia cu privire la crearea unei comisii rogatorii care va investiga traseul banilor furați din sistemul bancar din Moldova.

”Și o informație care va bucura 99,99% din populație, mai puțin pe unii care s-au pricopsit cu partide. Procuratura Generală a încheiat un acord cu autoritățile Letoniei pentru crearea echipei comune de investigare a furtului miliardului. Felicitări celor care au creat un partid nou, este un cadou din partea noastră la botezul partidului”, a declarat Chicu cu aluzie la partidul PRO Moldova, condus de fostul democrat Andrian Candu.

Potrivit premierului, crearea acestei comisii comune, este un semnal că investigarea furtului miliardului, care a provocat o gaură de 12-15% în PIB, va avansa serios.

”Este cunoscut traseul furtului miliardului. Banii au trecut prin unele instituții din această țară. De aceea investim multă speranță în acest proces, cu atât mai mult că și procuratura avansează în această dimensiune”, a spus Chicu.

In this article