Riscă până la 7 ani de închisoare pentru jaf stradal

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în mun. Chișinău, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție...

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în mun. Chișinău, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf stradal.

Polițiștii sec. Botanica au fost alertați în seara de 21 aprilie curent, de către victimă, un bărbat în vârstă de 35 de ani, care a comunicat că în timp ce se afla în curtea blocului de locuit amplasat pe str. N. Zelinski, a fost jefuit. La locul faptei bărbatul a comunicat forțelor de ordine că de el s-a apropiat un individ și aplicându-i mai multe lovituri, în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model ,,Xiaomi Redmi Note 7”, după care a fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat victimei constituie 4 000 lei.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, individul a fost localizat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția.

Este de menționat că individul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru atac tâlhăresc.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru jaf, care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 5 la 7 ani.

In this article