Riscă până la 5 ani de inchisoare pentru răpirea unui automobil (VIDEO)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani originar dintr-o localitate din r. Ialoveni, a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica...

Un tânăr în vârstă de 26 de ani originar dintr-o localitate din r. Ialoveni, a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de răpirea unui automobil.

Polițiștii IP Botanica au fost alertați de către o femeie în vârstă de 30 de ani, locuitor a or. Sângera, comunicând că din ogradă i-a fost răpit automobilul Opel Omega. La fața locului în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiști și din cele communicate de către proprietară automobilul era descuiat iar cheiele se aflau în automobil. Totodată femeia  a mai comunicat că în timp ce se afla cu familia în casă a auzit cum este pornit motorul unității de transport iar când au ieșit afară au văzut cum o persoană necunoscută fiind la volanul automobilului s-a deplasat într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat părții vătămate a fost estimat la 25 000 lei.

În acest context ofițerii de investigație imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație în depistarea automobilului cât și a individului, totodată fiind orientate toate subdiviziunile IGP cu privire la marca automobilului răpit. Urmare a măsurilor întreprinse de polițiști automobilul răpit a fost depistat pe șos. Muncești din mun. Chișinău, accidentat iar suspectul în comiterea infracțiunii a fugit de la fața locului.

Astfel, în urma acțiunilor întreprinse de către forțele de ordine suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat, reținut și escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că a răpit automobilul pentru a se plimba iar ajungând pe șos. Muncești, a pierdut controlul volanului s-a tamponat în obstacol după care a fugit. Acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracțiuni analogice.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat penal pentru ,,Răpirea mijlocului de transport”, care conform legislației se pedepsește cu închisoare de la 3 la 5 ani.

In this article