Rezultatul perchezițiilor efectuate la SA „Termoelectrica”

Procuratura Anticorupție informează că, pe parcursul zilei de astăzi, 14 iulie 2022, procurorii cu suportul ofițerilor Centrului Național Anticorupție, au efectuat 13 percheziții în birourile de serviciu ale...

Procuratura Anticorupție informează că, pe parcursul zilei de astăzi, 14 iulie 2022, procurorii cu suportul ofițerilor Centrului Național Anticorupție, au efectuat 13 percheziții în birourile de serviciu ale angajaților S.A. ,,Termoelectrica”, vizați în cadrul unei cauze penale, pornită pe faptul săvârșirii infracțiunii abuz de serviciu (art.327 alin.(2) din Codul penal), manifestată prin trucarea procedurilor de achiziții publice pentru achiziționarea lucrărilor de reparație a echipamentului.
Precizăm că, urmărirea penală pe acest caz, a fost pornită la 12 iulie 2022, pe faptul pretinselor acțiuni abuzive admise de către membri grupului de lucru creat în cadrul S.A.„Termoelectrica”, pentru achiziționarea în perioada mai-iunie 2022 a lucrărilor de reparație a echipamentului și altor servicii necesare pentru asigurarea funcționalității acestuia.
În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate mai multe documente și înscrisuri de ciornă, purtători materiali de informații, care urmează a fi cercetate în cumul cu alte probe administrate pe caz.
Mai mult, informăm că, în cadrul cauzei penale, la moment estre verificată legalitatea acțiunilor a 13 persoane, care sunt cercetate în stare de libertate, fiind citate la Procuratura Anticorupție pentru recunoașterea și audierea în calitate de bănuit.
Despre acțiunile de urmărire penală întreprinse și soluția dispusă pe caz, vom prezenta informații actualizate la momentul oportun.
NOTĂ:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article