Rezultatul celor 13 percheziții din nordul RM: Peste 300.000 de lei, confiscați de oamenii legii. Ce au mai găsit

Cei trei funcționari publici de la Direcția Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică și un agent economic sunt bănuiți că, acționând în complicitate, ar fi pus la cale...

Cei trei funcționari publici de la Direcția Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică și un agent economic sunt bănuiți că, acționând în complicitate, ar fi pus la cale o schemă de eliberare ilegală a actelor necesare pentru darea în exploatare a construcțiilor. Detaliile au fost prezentate de Centrul Național Anticorupție (CNA) în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate în dimineața zilei de marți, 2 august, în nordul țării. 

Potrivit datelor anchetei, aceștia ar fi pretins și primit bani de la persoane fizice și juridice pentru a semna procese-verbale de recepție finală a construcțiilor, fără o analiză detaliată a lucrărilor de construcție şi a instalațiilor aferente acestora. În cadrul măsurilor speciale de investigații, au fost documentate mai multe episoade în care, factori de decizie și angajați ai Direcţiei Supraveghere Tehnică Nord ar fi semnat procese-verbale de recepție finală cu încălcarea legislației, contra unor sume bănești ce variau între 5.000 – 15.000 lei.

În această dimineață, ofițerii și procurorii anticorupție au operat 13 percheziții care au vizat birourile de serviciu, domiciliile și automobilele mai multor figuranți pe dosar, printre care funcționari de la Direcţia Supraveghere Tehnică Nord, Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți și la un agent economic.

Patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore și sunt cercetate pentru trafic de influență și corupere pasivă. Este vorba despre șeful Direcției Supraveghere Tehnică Nord, un inspector principal din cadrul Direcție, inginerul Întreprinderii Municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți, cu sediul în Primăria mun. Bălți și un agent economic.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

 

 

In this article