Reținut pentru comercializarea online de droguri: Descoperite substanțe în valoare de 2.5 milioane de lei

Un individ în vârstă de 29 de ani a fost reținut de forțele de ordine sub suspiciunea de vânzare online a diverselor tipuri de substanțe narcotice. Potrivit polițiștilor,...

Un individ în vârstă de 29 de ani a fost reținut de forțele de ordine sub suspiciunea de vânzare online a diverselor tipuri de substanțe narcotice. Potrivit polițiștilor, aceste droguri erau achiziționate prin intermediul aplicației “Telegram”, iar transferurile financiare erau efectuate prin intermediul serviciilor de plăți electronice.

Suma totală era direcționată către conturile sistemului de plăți electronice și apoi redistribuită către alte conturi bancare înregistrate în diverse instituții financiare din Republica Moldova.

În cadrul percheziției efectuate la locuința individului suspect, poliția a descoperit și confiscat aproximativ 1.050 grame de Mefedron, 955 grame de MDMA, peste 194 grame de amfetamină, marijuana, 229 de pastile cu denumirea “Superman” și 60 de grame de pastile cu efect psihodelic. Valoarea totală a substanțelor ridicate se ridică la suma de 2.500.000 de lei.

Suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 72 de ore și plasat în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Se desfășoară investigații speciale și acțiuni de urmărire penală pentru identificarea altor posibili complici implicați în infracțiunea respectivă.

În cazul în care este găsit vinovat, individul riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 7 și 15 ani.

In this article