Reținut în flagrant de polițiștii sectorului Botanica, în timp ce plasa droguri spre vânzare

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sectorului Botanica, au reținut în flagrant un tânăr de 19 ani, originar din capitală, în timp ce plasa droguri...

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sectorului Botanica, au reținut în flagrant un tânăr de 19 ani, originar din capitală, în timp ce plasa droguri în ascunzișuri pentru ulterioara realizare prin intermediul platformelor de socializare. 

Pentru documentare și ridicarea probelor, la fața locului a fost solicitată grupa operativă. Suspectul a fost reținut și escortat la Inspectoratul de Poliție Botanica, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Astfel,  în apropiere a fost depistat și ridicat un pachețel de tip zip-lock, în interiorul căruia se afla o masă vegetală de culoare verde asemănătoare marijuanei.

Ulterior persoana a mai predat benevol alte 5 pachețele similare.

În cadrul acțiunilor procesual penale, persoana a declarat că deținea drogurile cu scopul de a fi comercializate.

Totodată, a fost dispusă efectuarea percheziției la domiciliul suspectului, unde au fost depistate 17 pachețele de tip zip-lock, înfășurate cu bandă adezivă de diferite culori, alte 5 pachete în care se afla masă vegetală de culoare verde asemănătoare marijuanei și un cântar electronic de mici dimensiuni utilizat pentru împachetarea dozelor, care ulterior erau realizate consumatorilor.

În cazul în care i-ar fi reușit comercializarea substanțelor narcotice, suspectul ar fi obținut un profit estimat la suma de 18 000 de lei. Probele delicte depistate, o cantitate de 60 gr. de substanță narcotică te tip ,, Hidroponică”, au fost ridicate și sigilate conform procedurii și îndreptate în adresa CTCEJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

Actualmente acesta este cercetat penal în stare de libertate pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar conform legislaţiei penale în vigoare el riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

În continuare se întreprind acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor și stabilirii altor persoane complice la săvârșirea infracțiunii.

In this article