Reținut fiind suspectat de tâlhărie și huliganism

Un bărbat de 31 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut  de polițiștii sectorului  Rîșcani, după ce ar fi comis o tâlhărie și un huliganism. La 20 decembrie suspectul,...

Un bărbat de 31 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut  de polițiștii sectorului  Rîșcani, după ce ar fi comis o tâlhărie și un huliganism.

La 20 decembrie suspectul, în timp ce se afla pe str. Kiev din capitală,  urmărind  victimele, două tinere de 22 de ani și, respectiv 26 de ani, prin aplicarea violenței și anume lovituri cu pumnii și cu o rangă din metal pe suprafața corpului, în mod deschis a sustras o geantă în care se aflau bani, portmoneele cu actele de identitate și două inele din aur, după care a fugit într-o direcție necunoscută.

Suma prejudiciului a fost estimată la 914 000 de lei.

Martor al infracțiunii a fost un bărbat care a intervenit să rețină suspectul, dar s-a ales cu multiple traume aplicate cu ranga metalică.

Polițiștii imediat au dispus mai multe măsuri pentru identificarea și reținerea suspectului.

Urmare acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigare și urmărire penală, suspectul a fost reținut în curtea unui bloc. Asupra lui polițiștii au depistat o rangă metalică, o pereche de mănuși, cagulă și geanta în care se aflau banii.

In cadrul audierilor bărbatul și-a recunoscut vina, comunicând că se cunoaște cu tinerele și știa despre faptul că aveau în geantă o sumă mare de bani.

Totodată în cadrul acțiunilor procesual penale polițiștii au stabilit că tinerele acționau în interesele unui partid politic, iar banii erau destinați pentru finanțarea acestuia.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pentru faptele comise el riscă până la 14 ani de închisoare.

In this article