Reținut după ce ar fi sustras cel puțin șase biciclete

Un bărbat de 26 de ani, originar din raionul Briceni, a fost reținut fiind suspectat de furtul mai multor biciclete din scara blocurilor de locuit amplasate în sectorul...

Un bărbat de 26 de ani, originar din raionul Briceni, a fost reținut fiind suspectat de furtul mai multor biciclete din scara blocurilor de locuit amplasate în sectorul Buiucani al capitalei.

Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii au acumulat probe concludente ce demonstrează implicarea bărbatului în cel puțin 6 cazuri,  comise pe parcursul lunilor  aprilie-mai.

Suspectul intra în scara blocurilor pe timp de noapte și unde vedea că bicicletele sunt fără supraveghere le sustrăgea.

Prejudiciul cauzat proprietarilor se ridică la 20 000 lei.

Suspectul a fost identificat și reținut de polițiștii Inspectoratului de Poliție  Buiucani, iar  în cadrul acțiunilor procesual penale acesta a comunicat că bicicletele sustrase le vindea persoanelor necunoscute cu  500 – 1000 de lei, iar banii obținuți îi cheltuia în scopuri personale.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală conform art. 186 CP al RM ,,Furt”.

Conform legislației în vigoare tânărul riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Polițiștii  desfășoară acțiuni speciale de investigație pentru a stabili complicitatea acestuia și în alte cazuri pe teritoriul mun. Chișinău.

In this article