Republica Moldova și Georgia se angajează să recunoască și să protejeze reciproc indicațiile geografice înregistrate la nivel național

Republica Moldova și Georgia se angajează să recunoască și să protejeze reciproc indicațiile geografice înregistrate la nivel național. Un ACORD care prevede acest lucru a fost ratificat la ședința plenară...

Republica Moldova și Georgia se angajează să recunoască și să protejeze reciproc indicațiile geografice înregistrate la nivel național.

Un ACORD care prevede acest lucru a fost ratificat la ședința plenară de astăzi cu votul a 78 de deputați.

Prin ratificarea acestui acord, se stabilește un mecanism sigur de protecție a indicațiilor geografice înregistrate și un cadru juridic care oferă producătorilor autohtoni posibilitatea să acceseze noi piețe externe.

Potrivit Acordului, în Georgia vor fi protejate trei denumiri de origine și șapte indicații geografice din Republica Moldova. În așa fel, vor fi protejate interesele economice naționale, pentru că nu vor fi admise asocieri ilicite, care să prejudicieze reputația producătorilor și, indirect, imaginea statului. Astfel, va fi posibilă asigurarea protecției pentru denumirile de origine și indicațiile geografice din Republica Moldova pe teritoriul Georgiei și viceversa.

Acordul va fi încheiat pe o perioadă de cinci ani și va putea fi prelungit automat.

In this article