Republica Moldova a recepționat un lot de 30 de mii de doze de vaccin antigripal

Republica Moldova a recepționat un lot de 30 de mii de doze de vaccin antigripal sezonier 2022-2023 donat de The TASK FORCE. Vaccinul este tetravalent (o doza 0,5...

Republica Moldova a recepționat un lot de 30 de mii de doze de vaccin antigripal sezonier 2022-2023 donat de The TASK FORCE.

Vaccinul este tetravalent (o doza 0,5 ml), ambalat câte 10 doze în flacon, și a fost stocat la Depozitul național de vaccinuri al Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) până la distribuirea în subdiviziunile teritoriale.

Componența vaccinului corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru utilizare în emisfera de nord.

La 11 octombrie, ANSP a recepționat încă un lot, de 188 mii de doze de vaccin antigripal GCFLU tetravalent, cu doza 0,5 ml în seringă preumplută, procurat din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Ambele loturi de vaccin urmează să fie distribuite centrelor de sănătate publică teritoriale, de unde va fi transmis, conform planurilor existente de imunizare, în instituțiile medico-sanitare din țară pentru vaccinarea contingentelor profesionale și a grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire.

ANSP reiterează că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. Ca și în sezonul gripal precedent, este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și infecției COVID-19.

In this article