Reprezentantul OMS: Nu există dovezi științifice că virusul COVID-19 va dispărea odată cu încălzirea timpului

Nu există dovezi științifice că virusul COVID-19 va dispărea odată cu încălzirea timpului de afară. O spune reprezentatul Organizației Mondiale de Sănătate în Moldova, Igor Pokanevych. În cadrul...

Nu există dovezi științifice că virusul COVID-19 va dispărea odată cu încălzirea timpului de afară. O spune reprezentatul Organizației Mondiale de Sănătate în Moldova, Igor Pokanevych.

În cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune oficialul a declarat că „nu există dovezi științifice precum că se va schimba comportamentul virusului dacă se va încălzi. Noi vedem cazuri înregistrate în țări unde este mult mai cald. Înseamnă că virusul se poate răspândi și pe timp mai cald.

Centrul pandemiei este acum în Europa și SUA, care este emisfera nordică. Există șanse ca peste câteva luni să avem mi multe cazuri în emisfera sudică”.

Totodată, Igor Pokanevych nu exclude că virusul poate reveni la toamnă.

“Sunt cazuri de reimport, vedem așa situații în Asia de Sud-Est, dar cel mai important este să ne asigurăm că focarul este gestionat corect”, a spus Pokanevych.

In this article