Reprezentanții tineri ai PSRM aderă la proiectul politic al deputaților neafiliați Nesterovschi și Lozovan

Conducerea filialei teritoriale a PSRM din sectorul Botanica al capitalei, împreună cu activiștii organizației, au părăsit formațiunea politică. Conducătorul acestei structuri, Iuri Vitneanschi, a anunțat despre aderarea masivă...

Conducerea filialei teritoriale a PSRM din sectorul Botanica al capitalei, împreună cu activiștii organizației, au părăsit formațiunea politică. Conducătorul acestei structuri, Iuri Vitneanschi, a anunțat despre aderarea masivă la proiectul deputaților neafiliați Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Împreună cu Vitneanschi, retragerea din PSRM și-au anunțat-o aproximativ 100 de reprezentanți activi ai aripei de tineret „Garda tânără” Botanica.

„Nu singur, ci împreună cu o echipă, ne alăturăm inițiativei lui Lozovan și Nesterovschi de a crea o nouă mișcare politică. (…) Va fi dificil, dar nu vreau să mă învârt globul pământesc și să caut un loc mai bun. Nu vreau să-mi părăsesc țara și sunt gata să lupt pentru un viitor mai bun pentru Republica Moldova, împreună cu oameni care gândesc la fel ca mine”, a scris Vitneanschi pe o rețea de socializare. După el, mesaje similare au postat pe rețelele de socializare și liderii și membrii subdiviziunii Botanica a „Gărzii tânere” au postat mesaje despre aderarea la nouul proiect politic, lansat de Nesterovschi și Lozovan.

Până acum, din PSRM au ieșit mai mulți primari, consilieri și organizații primare din nordul țării, pentru a se alătura noului proiect politic al deputaților neafiliați. Cea mai mare organizație de tineret din Bălți, „Garda Tânără”, și 80 la sută din președinții organizațiilor primare socialiste din capitala de nord a țării au anunțat, de asemenea, că părăsesc PSRM.

De notat că grupul de inițiativă pentru crearea unui nou partid de stânga, care pledează pentru dezvoltarea bunelor relații cu Federația Rusă, a anunțat începerea colectării semnăturilor pentru înregistrarea formațiunii.

In this article