Reprezentanții OMS spun că Moldova a întreprins măsuri eficiente pentru a preveni răspândirea COVID-19

Autoritățile de la Chișinău au întreprins cele mai drastice măsuri de răspândire a COVID-19, iar acest lucru l-a menționat și reprezentatul Organizației Mondiale a Sănătății la Chișinău. Declarația...

Autoritățile de la Chișinău au întreprins cele mai drastice măsuri de răspândire a COVID-19, iar acest lucru l-a menționat și reprezentatul Organizației Mondiale a Sănătății la Chișinău. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Punctului Focal Național, din această dimineață.

„Republica Moldova, prin toate acțiunile pe care le-a întreprins, și asta a menționat și reprezentatul OMS, noi deja am întreprins măsuri cu doi pași înainte, adică măsuri, care nu erau prevăzute la nivelul codului portocaliu. Este vorba despre restricționări de convocare în masă, fișele epidemiologice, unele state nici nu le-au aplicat. Asta nu înseamnă că nu vom merge pe alte măsuri, dar ce întreprindem noi e la nivel de cod roșu”, a spus Dumbrăveanu.

Amintim că Republica Moldova este sub cod portocaliu de avertizare din cauza COVID-19. Până în prezent, în țara noastră au fost confirmate patru cazuri de virus de tip nou.

In this article