Reprezentant OMS: Moldova încearcă să obțină mai multe teste și în fiecare zi tot mai multe persoane sunt verificate

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, Igor Pokanevych, spune că în prezent se recomandă testarea persoanelor, care prezintă simptome de îmbolnăvire cu COVID-19. Despre aceasta Igor...

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, Igor Pokanevych, spune că în prezent se recomandă testarea persoanelor, care prezintă simptome de îmbolnăvire cu COVID-19. Despre aceasta Igor Pokanevych a vorbit în cadrul unei ediții speciale la postul public de televiziune, transmite Breaking News.

„Situația în fiecare țară este diferită și fiecare țară decide cum să testeze. Ce se întâmplă la nivel global este o insuficiență de teste.

Moldova încearcă să obțină mai multe teste, în fiecare zi tot mai multe persoane sunt testate. Actualmente, conform definiției cu privire la COVID-19, se testează persoanele cu simptome, care au călătorit, sau cei care au fost în contact cu cazuri conformate de covid-19. Asta prevede protocolul”, a spus Pokanevych.

Precizăm că țara noastră a cumpărat din China 100 de mii de teste pentru COVID-19, care vor ajunge în Moldova în scurt timp. La începutul săptămânii, la Chișinău au ajuns au fost aduse peste opt mii de teste.

In this article