Reparația străzii Ion Neculce din sectorul Buiucani se apropie de finalizare

Strada Ion Neculce din sectorul Buiucani se află în etapa finală a lucrărilor de reparație, iar autoritățile municipale sunt încrezătoare că în scurt timp va fi redată în...

Strada Ion Neculce din sectorul Buiucani se află în etapa finală a lucrărilor de reparație, iar autoritățile municipale sunt încrezătoare că în scurt timp va fi redată în întregime comunității. Primarul Ion Ceban a făcut declarații cu privire la stadiul lucrărilor și impactul pe care acestea îl vor avea asupra mobilității în zonă.

“Suntem bucuroși să anunțăm că lucrările de reabilitare a străzii Ion Neculce se apropie de finalizare. Carosabilul a fost complet reabilitat, fiind schimbat învelișul asfaltic pe toată lungimea drumului. În prezent, se lucrează intens la refacerea trotuarelor, iar în zilele următoare se va aplica asfaltul pe acestea. Ne-am propus să finalizăm lucrările și să aplicăm marcajul rutier pentru a oferi siguranță și confort tuturor participanților la trafic”, a declarat primarul Ceban.

Reparațiile străzii Ion Neculce au fost demarate de către echipa Regiei “Exdrupo” în a doua jumătate a anului 2022, începând cu frezarea betonului asfaltic degradat și înlocuirea bordurilor uzate. De asemenea, a fost realizată și reparația rețelei pluviale, asigurând o drenare eficientă a apei de ploaie.

Suprafața totală supusă reparațiilor este de aproximativ 7.000 de metri pătrați pentru carosabil și 2.000 de metri pătrați pentru trotuare. Primarul Ceban a subliniat importanța acestor lucrări pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere și a condițiilor de circulație în sectorul Buiucani.

“Reabilitarea străzii Ion Neculce este o prioritate pentru noi, având în vedere importanța acestei artere pentru mobilitatea și conectivitatea din sectorul Buiucani. Eforturile noastre se concentrează pe asigurarea unui mediu sigur și funcțional pentru toți locuitorii. Vom continua să lucrăm pentru a oferi infrastructură modernă și de calitate în întreg orașul”, a adăugat primarul Ceban.

Finalizarea lucrărilor de reparație a străzii Ion Neculce va aduce beneficii semnificative comunității, facilitând accesul la diverse zone și contribuind la dezvoltarea durabilă a sectorului Buiucani.

In this article