Renumitul medic Mihai Stratulat, despre diasporă: Niște lași și mincinoși, care se camuflau sub noțiunea de Diaspora!

Renumitul medic pediatru, Mihai Stratulat a criticat dur, într-o postare pe Facebook, acțiunile moldovenilor, plecați peste hotare. doctorul spune că această criză a arătat adevărata față a diasporei...

Renumitul medic pediatru, Mihai Stratulat a criticat dur, într-o postare pe Facebook, acțiunile moldovenilor, plecați peste hotare. doctorul spune că această criză a arătat adevărata față a diasporei moldovenești.

Prezentăm postarea integrală a lui Stratulat.

“Se zice că după acest Coronavirus lumea se va schimbă și noi toți vom vedea altfel lumea! Unii – da, iar alții – nu!

Așa cum unii au văzut această țară – o țară de rahat, așa o văd și acum și așa o vor vedea mai departe! Au văzut și văd doar politicieni, polițiști, doctori și învățători corupți, sistem medical cu spitale de rahat, toți puși într-o oală! Și așa o vor vedea și mai departe!

Noi, cei din țară, o vedem altfel, o țară în care trăim, bună, rea, cum este, o țară în care noi încercăm să croim un viitor pentru noi, pentru alții, pentru copiii noștri!

Astăzi eu am văzut cine cu adevărat susține această țară!

Astăzi, toți cei care până acum se băteau cu pumnul în piept că trimit bani acasă și susțin această țară, s-au dovedit a fi niște lași și mincinoși, care se camuflau sub noțiunea de Diaspora!

Ei sunt o parte din cei plecați peste hotare la muncă și reprezintă o mică parte din Diaspora și o mai mare parte din Gastarbaiteri (sezonierii sau muncitorii stranieri, cum îi numesc nemții, și deloc cuvânt cu vreo conotație de înjosire)!

Ei sunt oameni inculți, agramați, “bâdle” cum le numesc eu! Cei care își permit să insulte pe toți în țară, indiferent de profesie – politicieni, recepționiste, doctori sau învățători, atât pe Facebook cât și atunci când revin fluturând cu euro!!! De ce? Pentru că ei ne consideră pe noi, cei rămași în țară, de mâna a două!!! Ei au auzit de la politicieni, că prin faptul că transmit 100-200-300 euro lunar în țară, rudelor, ne susțin pe noi cei rămași aici, ne plătesc salarii, pensii, etc!!! Da, ei indirect susțin economia țării, dar ei cumva și-au format concluzia în capul lor, că ei sunt șefii noștri!!! Greșit!!! Eu personal îmi fac singur salariu și acopăr pensia și asigurarea medicală rudelor lor!!!

Ei se ascund după adevărată Diaspora a țării noastre (da eu în sfârșit am înțeles cine este Diaspora RM) care susțin și în aceste zile grele Republica Moldova, prin implicare civică, prin contribuții financiare, prin donații și nu caută scuze!!! Și nici noi, nu căutăm scuze!!! Noi muncim, zi de zi, contribuim zilnic pentru dezvoltarea țării și nu încercăm să ne ascundem după Diaspora!!!!

NOI contribuim și MULȚUMESC adevăratei DIASPOREI care contribuie!!!

În rest, sănătate și virtute!!!”

In this article