Renato Usatîi cercetat penal în Rusia pentru spălare de bani prin schema „Laundromat”, ar putea fi dat în căutare internațională

În cel mai scurt timp, anchetatorii ruși vor cere arestarea primarului de Bălți, Renato Usatîi. Ulterior, acesta va fi anunțat în căutare, în Interpol. Despre aceasta anunță canalul...

În cel mai scurt timp, anchetatorii ruși vor cere arestarea primarului de Bălți, Renato Usatîi. Ulterior, acesta va fi anunțat în căutare, în Interpol. Despre aceasta anunță canalul de telegram ВЧК-ОГПУ, care a făcut publice mai multe detalii despre dosarul liderului formațiunii „Partidul Nostru”.

„Potrivit Ministerului de Interne din Rusia, Renato Usatîi a fost membru al grupării criminale care a organizat Laundromat-ul rusesc și a spălat milioane de ruble ale echipei КУМ – o abreviere de la Andrei Krapivin (care ulterior a fost schimbat de fiul său, Alexei), Boris Ușerovici și Valerii Markelov. Aceștia sunt cofondatorii unei companii ГК 1520 din Federația Rusă, care primea sume enorme de la Căile Ferate ale Federației Ruse. Aceștia bani erau spălați. În 2012, Usatîi a fost interogat pe marginea dosarului în care figurau membrii  КУМ. Atunci Usatîi a recunoscut că deține dubla cetățenie (a Republicii Moldova și a Federației Ruse) și că are viză de reședință permanentă în orașul Moscova. Atunci, în 2012, organele de drept și membrii КУМ erau strâns legați între ei, respectiv dosarul a fost închis”, se menționează în postarea canalului de Telegram ВЧК-ОГПУ.

Totodată, autorii postării au publicat un document, în care Renato Usatîi recunoaște că are dubla cetățenie.

Precizăm că săptămâna trecută, anchetatorii ruși i-au înaintat învinuirea primarului de Bălți, Renato Usatîi. Politicianul este acuzat de organizarea unei grupări criminale și de scoaterea ilegală din Rusia a 500 mlrd de ruble.

In this article