Relațiile moldo-belgiene, discutate de șefa statului cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, în cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles. cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo. Discuția s-a referit la relațiile...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, în cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles. cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo. Discuția s-a referit la relațiile dintre Moldova și Belgia, evoluțiile de securitate din regiune și agenda europeană a țării noastre.

Șefa statului i-a mulțumit lui Alexander De Croo pentru vizita sa recentă de solidaritate în Moldova și pentru ajutorul acordat în contextul războiului din Ucraina. De asemenea, ea a apreciat intensificarea dialogului bilateral moldo-belgian, care este în beneficiul cetățenilor ambelor țări. „Republica Moldova dorește să avanseze pe calea integrării europene, iar pentru asta are nevoie de sprijinul statelor membre ale UE. Eforturile noastre diplomatice sunt îndreptate spre cultivarea și consolidarea acestor relații”, a menționat Președinta Maia Sandu.

In this article