Reguli simplificate pentru comerțul interior, aprobate de Guvern

 Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, simplificarea mai multor norme și regulamente pentru comerțul interior și activitatea antreprenorilor.    Astfel, au fost revizuite, actualizate...

 Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, simplificarea mai multor norme și regulamente pentru comerțul interior și activitatea antreprenorilor. 

 

Astfel, au fost revizuite, actualizate și comasate 14 regulamente, fiind aprobate în redacție nouă, printr-un singur act normativ, regulile care se referă la domeniul comerțului interior. Din acestea fac parte regulile de desfăşurare a activității de comerţ, regulamentul privind modul de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor; regulamentul sanitar pentru unităţile comerciale ce practică activitate de comerț cu produse alimentare.

 

De asemenea, au fost abrogate opt hotărâri de Guvern, ce vizează desfășurarea comerțului ambulant, a comerțului cu amănuntul, precum și a altor procese din activitatea antreprenorilor din Republica Moldova.

 

„Antreprenorii sunt în imposibilitate de a respecta normele inutile impuse. Dorim să ajutăm oamenii de afaceri, reducându-le povara și oferindu-le mai multă libertate pentru a-și dezvolta afacerile. Ne dorim ca aceștia să aibă cele mai bune instrumente și resurse pentru a reuși”, a punctat viceprim-ministrul Dumitru Alaiba.

 

Scopul acestor modificări este de a elimina ambiguitățile în procesul de implementare și de a exclude normele juridice concurente, care pot fi întâlnite în reglementări.

In this article