Regiunea Kiev – 200 de cadavre rămân neidentificate

Șeful Poliției din regiunea Kiev, Andri Nebitov, a declarat că 200 de cadavre aparținând unor ucraineni uciși de ruși în tipul ocupației nu au fost încă identificate, scrie...

Șeful Poliției din regiunea Kiev, Andri Nebitov, a declarat că 200 de cadavre aparținând unor ucraineni uciși de ruși în tipul ocupației nu au fost încă identificate, scrie Rador.

„Cadavrele sunt îngropate, dar, dacă sunt neidentificate, li se alocă doar un număr… Conform procedurii, se prelevează probe ADN, care sunt păstrate în baza de date. Apoi, dacă cineva solicită găsirea unei rude, se verifică și se compară profilele genetice” – a explicat Andri Nebitov. Acesta a adăugat că, după ce se obține rezultatul examinării, rudele primesc informații despre locul unde este îngropat cadavrul, iar dacă acestea doresc o reînhumare a persoanei decedate, li se permite să facă acest lucru.

Korespondent amintește că Poliția din regiunea Kiev a identificat peste 5.000 de militari ruși care au comis crime de război în timpul ocupației regiunii.

In this article