Reghina Apostolova: Inacțiunea PAS va duce Moldova la o insuficiență gravă de apă

Republica Moldova s-ar putea confrunta în curând cu o lipsă de apă care va paraliza mai multe sectoare economice, inclusiv sistemele de întreținere a sănătății populației, sectorul agricol...

Republica Moldova s-ar putea confrunta în curând cu o lipsă de apă care va paraliza mai multe sectoare economice, inclusiv sistemele de întreținere a sănătății populației, sectorul agricol și industria. O astfel de declarație a făcut astăzi în Parlament Reghina Apostolova, deputat din partea blocului ”Victorie”.

Parlamentara a propus ca ministrul Mediului să fie audiat în legătură cu situația alarmantă a râului Nistru, o sursă strategică de apă dulce în Moldova. Râul seacă, iar fluviul de altădată plin cu apă poate fi vadat în mai multe locuri.

“Cerem găsirea cât mai rapidă a unei soluții la problema Nistrului. Moldova se riscă să se confrunte cu o lipsă gravă de apă, cu o adevărată criză hidrologică. Cu o lună în urmă, l-am întrebat deja pe ministrul Ecologiei despre starea râului Nistru. Atunci, am fost asigurați că totul este sub control și că nu ar trebui să avem parte de schimbări și perturbări. Dar nu s-a făcut nimic și situația se înrăutățește”, a declarat deputatul.

Propunerea Reghinei Apostolova a fost blocată de majoritatea parlamentară PAS, la fel ca și alte inițiative importante ale deputaților din blocul ”Victoria”.

“În favoarea câștigului politic pe termen scurt, într-o luptă oarbă cu oponenții, acțiunile PAS contravin bunului simț și fac rău Moldovei. Ne închid gura, în timp ce se tem să vorbească despre problemele cu adevărat grave, care necesită intervenția imediată a statului”, a comentat deputata despre cele întâmplate în Parlament.

Reghin Apostolova a adăugat că blocul ”Victorie” va continua să preseze autoritățile să întreprindă acțiuni pentru salvarea Nistrului și garantarea aprovizionării cu apă dulce a populației.

In this article