Refuz de înregistrare a căsătoriei pentru un cuplu LGBT în Moldova: Cazul Angelica Frolov și Leo Zbanke se îndreaptă spre instanță

Cuplul format din Angelica Frolov, coordonatoarea de program în cadrul organizației GENDERDOC-M, și partenera sa de viață, Leo Zbanke, a încercat să-și înregistreze căsătoria în Moldova, însă a...

Cuplul format din Angelica Frolov, coordonatoarea de program în cadrul organizației GENDERDOC-M, și partenera sa de viață, Leo Zbanke, a încercat să-și înregistreze căsătoria în Moldova, însă a fost refuzat de ASP. Anterior, Frolov a anunțat pe Facebook că a primit deja citația pentru ședința de judecată.

„Azi am primit citația pentru ședința de judecată pe cazul nostru în care cerem dreptul la căsătorie. Citația a venit la oficiul poștal, am primit în lădița poștală aviz să vin să o ridic, două avize, pentru mine și pentru Leo. Am mers și am întrebat dacă le pot lua pe ambele, pentru că Leo este peste hotare și nu va reuși să o ia în termen, mâine scrisoarea se întoarce înapoi. „Dar Dvs. cine sunteți pentru persoana dată?”. Bună întrebare”, scrie Angelica pe pagina sa.

Potrivit femeii, din acest motiv a și mers în judecată, pentru a avea un document oficial care va arăta cine este ea „pentru persoana dată”.

„Acum statul îmi zice că relația noastră nu contează și noi, de fapt, suntem „nimeni””, scrie Angelica Frolov.

Amintim că Angelica Frolov și partenera sa de viață, Leo Zbanke, au depus în instanța de judecată o acțiune în care cer statului drepturi egale, după ce ASP a refuzat să le înregistreze căsătoria.

„Suntem un cuplu care locuiește împreună și are gospodărie comună, suntem o familie cu planuri și aspirații. Nu dorim nimic deosebit sau nimic mai mult decât au alte cupluri în acest stat”, a scris atunci Frolov pe pagina sa de Facebook.

In this article