Referendumul, ca unealtă de promovare a Maiei Sandu. Gaik Vartanean: Șefa statului și-a început campania pentru prezidențiale

Deputatul Gaik Vartanean, printr-o declarație de la tribuna Parlamentului, a criticat lansarea prematură a președintelui țării, Maia Sandu, în campania prezidențială. Potrivit membrului MAN, anunțul despre organizarea unui...

Deputatul Gaik Vartanean, printr-o declarație de la tribuna Parlamentului, a criticat lansarea prematură a președintelui țării, Maia Sandu, în campania prezidențială. Potrivit membrului MAN, anunțul despre organizarea unui referendum în ziua alegerilor prezidențiale, este o acțiune electorală, menită să mobilizeze alegătorii dezamăgiți.

Potrivit lui Vartanean, la alegerile locale PAS a obținut doar 30% din votul cetățenilor, chiar dacă mesajul partidului și al Maiei Sandu a fost unul profund proeuropean.

„Există riscul că din cauza rating-ului redus, de 30% al partidului de guvernare, rezultatele referendumului să fie altele decât așteaptă cetățenii care văd Moldova în UE? Desigur că există acest risc! Înțeleg ei acest risc? Cel mai probabil că nu!” a menționat deputatul.

Vartanean consideră că, de fapt, alegerile prezidențiale vor fi un referendum la care oamenii vor răspunde la mai multe întrebări.

„Alegerile prezidențiale sunt un referendum la care cetățenii se vor expune dacă aprobă schemele netransparente de cumpărare a gazelor naturale. Prezidențialele vor fi un referendum, când cetățenii vor spune dacă au simțit rezultatul reformei în Justiție. Prezidențialele vor fi un referendum la care oamenii vor aprecia reforma în educație, când se închid universități și școli,” a continuat Gaik Vartanean.

În încheiere, deputatul a subliniat că Maia Sandu, în momentul când a anunțat intenția sa de a candida la prezidențiale, a ales să atace un singur lider politic din Republica Moldova – președintele MAN, Ion Ceban.

„Din toată paleta de politicieni, Maia Sandu a ales să-l atace pe Ion Ceban. De ce oare? Sau alegerile din Chișinău nu v-au fost o lecție? De fiecare dată când Maia Sandu, sau cineva din PAS îl atacă pe liderul MAN, Ion Ceban, oare care e rezultatul? Mai ales în anul alegerilor prezidențiale. Reflectați la acest subiect în timpul sărbătorilor de iarnă,” a conchis Gaik Vartanean.

In this article