Recidiviști reținuți de polițiștii sectorului Buiucani, pentru furt din locuință

Doi bărbați cu vârstele de 42 și respectiv 43 de ani locuitori a sat. Ghidighici mun. Chișinău, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de...

Doi bărbați cu vârstele de 42 și respectiv 43 de ani locuitori a sat. Ghidighici mun. Chișinău, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectați de comitera unui furt din locuință.

Polițiștii Inspectoratului Buiucani, fiind sesizați pe data de 30 iunie, de către o locuitoare a sat. Ghidighici, comunicând că din locuință i-a fost sustras telefonul mobil ,,Xiaomi Mi9  Lite”, la prețul de 6 000 lei. În cadrul cercetărilor proprietara locuinței a declarat că ușa locuinței era deschisă iar telefonul se afla în odaie, ulterior nu l-a mai găsit.

În acest caz forțele de ordine au dispus mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea circumstanțelor cât și identificarea făptașilor.

Urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse de polițiști suspecții au fost reținuți fiind escortați la inspectoratul de poliție, pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale bărbații și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au observant ușa locuinței era deschisă iar în domiciliu nu era nimeni, au sustras telefonul ce se afla la vedere. Telefonul a fost ridicat de la suspecți și urmează a fi returnat proprietarei. Bărbații anterior s-au dovedit a fi judecați pentru infracțiuni analogice.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

In this article