Recidivist reținut de polițiști pentru furtul unei biciclete

Recent, un bărbat în vârstă de 30 de ani locuitor a capitalei, în urma măsurilor întreprinse de către ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul...

Recent, un bărbat în vârstă de 30 de ani locuitor a capitalei, în urma măsurilor întreprinse de către ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliției a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt de bicicletă.

Polițiștii sec.Râșcani au fost sesizați la data de 07 august, de către un bărbat în vârstă de 34 de ani comunicând că i-a fost sustrasă bicicleta electrică de model ,, Buls Bosch”, care a fost lăsată fără supraveghere pentru câteva minute lângă o gheretă de pe str. Calea Moșilor.

Prejudiciul cauzat părții vătămate constituie 29 500 lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în conformitate cu prevederile art.186 CP Furt.

Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale de investigație pentru depistarea suspectului în comiterea infracțiunii cât și a bunului sustras.

Astfel, în cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de către polițiști, individul a fost identificat, localizat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina comunicând că bicicleta sustrasă a vândut-o la un preț de 5 000 lei, unei persoane necunoscute. Este de menționat că acesta nu este la prima abatere fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii în urma măsurilor au depistat bicicleta sustrasă, aceasta fiind ridicată și urmează a fi returnată proprietarului.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar pentru fapta comisă riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

In this article