Reacția PAS, după ce Marina Tauber a fost reținută

Deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, acuză partidul de guvernare și președintele țării, Maia Sandu, că s-ar afla în spatele reținerii sale din această dimineață. Tauber spunea, înainte de...

Deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, acuză partidul de guvernare și președintele țării, Maia Sandu, că s-ar afla în spatele reținerii sale din această dimineață. Tauber spunea, înainte de a fi încătușată, că a primit semnale că acest lucru urma să se întâmple.

În replică, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au lăsat-o cu ”ochii în soare” pe deputată, fără a oferi o reacție, transmite breakingnews.md cu referire la realitatea.md.

”Nu comentăm acuzațiile”, a precizat Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a PAS.

Până la publicarea acestei știri, instituția prezidențială nu a comentat declarațiile Marinei Tauber.

Dimineață, la Aeroport, Tauber menționa că reținerea ei ar fi legată de activitatea ei politică, inclusiv în Gagauzia, unde candidatul Partidului Șor, Evghenia Guțul, a ieșit în turul doi de scrutin.

”Ei se tem de mine, de Ilan Șor și de echipa noastră, vor să mă aresteze. Înțeleg de ce: sunt activiă, nu sunt deacord cu ei, continui critica, lupta cu ei. O să lupt pentru cetățenii noștri… Anunț pe toți, inclusiv pe Maia Sandu, că revin joi în țară. O să-i mulțumesc și pe procurori și pe tine Maia Sandu de asemenea cadou de ziua mea”, a conchis Sandu.

”Cred că în curând, doamna Sandu, o să primești și tu asemenea cadouri de ziua ta de naștere!” Sunt ultimele declarații făcute de deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, la Aeroportul Internațional Chișinău, care a fost încătuțată de oamenii legii.

Amintim că procurorii au anunțat că deputata Marina Tauber a fost reținută astăzi, 1 mai, la Aeroportul Internațional Chișinău, în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia. ”La baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei (conform art. 170 Codul de procedură penală)”, anunță Procuratura Anticorupție.

In this article