Reacția PAS, după ce Ion Ceban a cerut demisia șefei CEC înainte de alegeri

Reprezentanții partidului PAS au venit cu o reacție, după ce primarul Capitalei, Ion Ceban a cerut demisia șefei Comisiei Electorale Centrale, Angela Caraman. Partidul face declarația, în contextul...

Reprezentanții partidului PAS au venit cu o reacție, după ce primarul Capitalei, Ion Ceban a cerut demisia șefei Comisiei Electorale Centrale, Angela Caraman. Partidul face declarația, în contextul acuzațiilor precum că funcționara ar fi membră a formațiunii și i-ar apăra interesele în cadrul instituției.

„Dacă oricare dintre membrii actuali ai CEC au fost anterior afiliați unui partid, ei și-au încheiat această afiliere odată cu depunerea candidaturilor pentru a deveni parte a Comisiei Electorale Centrale. Conform legislației și regulamentelor în vigoare, aceștia nu pot fi și nu sunt membri ai unui partid politic”, a declarat purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, Sergiu Bejenari, transmite breakingnews.md, cu referire la realitatea.md.

După acuzațiile lui Ion Ceban, reprezentanții CEC încă nu au emis o declarație oficială.

Știri.md amintește că primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a venit cu niște declarații care pun sub semnul întrebării activitatea CEC. Edilul spune că președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angela Caraman, care este membră a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), pregătește să fraudeze alegerile locale din Capitală și a cerut demisia acesteia.

„În istoria Republicii Moldova, nici o guvernare nu și-a desemnat, în asemenea hal, membrii de partid. Nimeni, în afară de PAS, nu și-a propus membrii de partid la conducerea CEC, instituție care trebuie să fie independentă, deoarece, în funcție de corectitudinea ei, cetățenii își aleg viitorul”, a afirmat primarul anterior.

In this article