Reacția lui Vasile Tarlev la sondajul care îl plasează în fruntea Prim-miniștrilor R.Moldova

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a fost desemnat cel mai bun prim-ministru al țării într-un sondaj realizat de compania Intellect Group, potrivit declarațiilor făcute în emisiunea...

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a fost desemnat cel mai bun prim-ministru al țării într-un sondaj realizat de compania Intellect Group, potrivit declarațiilor făcute în emisiunea “7Zile”. Sondajul a inclus atât opinia cetățenilor, cât și pe cea a experților, cu rezultate care au plasat-o pe Tarlev în frunte.

Întrebat de jurnalist dacă știe cine ocupă prima poziție în topul prim-miniștrilor moldoveni, Tarlev a răspuns: “Nu știu, nu am văzut, nu am citit.”
Jurnalistul i-a dezvăluit că 32% dintre participanți l-au considerat pe Tarlev cel mai bun prim-ministru. Pavel Filip și Iurie Leancă au ocupat locurile secunde și, respectiv, al treilea în sondaj.

“Este foarte plăcut să aud aceste date, deși nu le-am citit încă. Înțelegeți, noi, moldovenii, avem o vorbă: ‘Mintea moldoveanului cea de pe urmă’. Oamenii își amintesc de perioada în care am avut onoarea să fiu prim-ministru al Moldovei, de starea în care am preluat țara, economia, sfera socială și multe alte aspecte. În acea perioadă, am obținut cele mai mari niveluri de dezvoltare și rezultate din întreaga perioadă a Moldovei independente moderne. Anul 2005 a fost mijlocul primului meu mandat de prim-ministru și atunci am atins apogeul creșterii Produsului Intern Brut, care era de peste 8%. Procesul de gazificare a țării era în plină desfășurare și aveam multe alte proiecte bune. Ne-am eliberat de datorii și am fost recunoscuți de structurile internaționale”, a comentat ex-premierul.

Tarlev a adăugat: “Cred că din acest motiv, și nu întâmplător, oamenii spun că perioada în care am fost în funcție și am condus guvernul a fost cea mai bună. Și înainte, și după aceea, rezultatele nu au fost la fel de bune. Mă bucur să aud această evaluare.”

Fostul prim-ministru a menționat, de asemenea, că pentru el este o onoare să fie recunoscut alături de fostul președinte Vladimir Voronin, cu care a avut o colaborare fructuoasă.

“Pentru mine este o onoare să am această recunoaștere din partea oamenilor, să lucrez cu un om experimentat, un adevărat conducător. Am găsit un limbaj comun, indiferent de circumstanțe, și am obținut rezultate bune”, a conchis Tarlev.

In this article