Rating Politic mai 2021: Blocul Comuniștilor și Socialiștilor are cea mai profesionistă echipă, iar PAS este cel mai mediatizat partid

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) s-a clasat pe primul loc în topul partidelor politice din Republica Moldova. Sunt rezultatele studiului sociologic Rating Politic mai 2021, realizat...

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) s-a clasat pe primul loc în topul partidelor politice din Republica Moldova. Sunt rezultatele studiului sociologic Rating Politic mai 2021, realizat de Intellect Group. În cadrul cercetării au fost implicați experți, analiști politici și jurnaliști din Rusia, România, Ucraina, SUA, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie. Experții au apreciat activitatea formațiunilor politice din Republica Moldova cu note de la 1 la 10.

Astfel, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a obținut cea mai mare notă – 7,6, devansând PAS-ul, care are 7,3 puncte. Pe locul trei s-a clasat PP Șor cu 3,8, urmat de Platforma DA cu 3,7. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a acumulat 2,3 puncte, iar Blocul Renato Usatîi – 2,2. Partidul Acasă Construim Europa (PACE) – 2,1, iar Partidul Democrația Acasă – 1,3 și PDM cu 1,2. Celelalte formațiuni au obținut o notă de 1.

La capitolul Popularitate, pe primul loc s-a situat PAS, experții i-au dat o notă de 9, iar Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – 8,4. Platforma DA și Blocul Renato Usatîi au obținut câte 2,5 puncte fiecare. În top cinci la popularitate a intrat și PP Șor cu 2,4 puncte. Experții au mai constatat că partidul care se bucură cea mai mare mediatizare din partea presei este PAS, urmat de BeCS, PP Șor, AUR și PACE.

Dacă să vorbim despre profesionalismul echipelor, atunci lider la acest capitol este Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, pe care experții l-au apreciat cu cea mai mare notă de 7,3. Pe locul doi se află Platforma DA cu 4,5, iar PAS s-a clasat tocmai pe locul trei cu 4,3. PP Șor a obținut 4,2 puncte la capitolul profesionalismul echipei, iar  PACE – 2,7.

In this article