Ramzan Kadîrov se oferă să-şi trimită luptătorii la Belgorod

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat al liderului rus Vladimir Putin, s-a oferit duminică să îşi trimită trupele în regiunea Belgorod pentru a „face faţă” incursiunilor transfrontaliere dinspre...

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat al liderului rus Vladimir Putin, s-a oferit duminică să îşi trimită trupele în regiunea Belgorod pentru a „face faţă” incursiunilor transfrontaliere dinspre Ucraina, în timp ce războiul se extinde pe teritoriul rusesc.

„Aş dori să vă reamintesc că de teroriştii care au invadat regiunea Belgorod s-ar putea ocupa forţele unităţilor cecene. În total, numărul luptătorilor ceceni din batalioanele şi regimentele de forţă şi din structurile militare depăşeşte 70.000 de persoane. Asta înseamnă trei armate!”, a declarat Kadîrov într-o postare pe Telegram.

Belgorod, o provincie din vestul Rusiei care se învecinează cu Ucraina, a înregistrat o creştere a violenţelor în ultimele săptămâni. Duminică, guvernatorul Belgorodului a declarat într-o înregistrare video că au fost raportate bombardamente în timp ce grupurile disidente ruseşti care luptă sub comanda ucrainenilor sporesc presiunea în această zonă.

Aceste grupuri, Corpul Voluntarilor Ruşi şi Legiunea pentru Libertatea Rusiei, susţin, de asemenea, că au capturat soldaţi ruşi în Belgorod.

In this article